keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

En ole unohtanut teitä arvon lukijat eli Soikhiopää sekä Herra Kotipsykiatri, hän on myös eräs erittäin hyvä ystäväni joka lukee tätä. 

Niin, Pizzarullasta piti teille kertoa. En varmasti ole sitä keksinyt itse sen voin luvata mutta en minä sitä ole netistäkään kyllä ottanut, silti tein vain kerran kokeilun joka päättyi suureen maku hurmioon
Onneksi täällä ei ole vielä paljon lukijoita sillä nyt päätinkin ettei mulla kiinnosta pizzarullasta puhuminen.. EN minä tuulella käyvä toki ole.

Vaaaan....

Nyt puhutaan Siian mädistä, tuosta kullasta jota ei jokapaikasta saakkaan. Ja joka taatusti vie kielen mennessään mikäli mädin ystävä on.  Kun on ammattikalastajan tytär niin kala ja melkeinpä kaikki kalaan liittyvä on tuttua ja kalaa on tullu syötyä PALJON.
Olin käymässä kotosalla tässä hiljattain kun siellä oli taas tätä ruoka-kultaa tarjolla. Kotitekoista herkkumätiä jälkiuunileivän päälle joka tulee lapista.
Siianmätiä on helppo valmistaa leivänpäälle. Meillä ensin lypsetään mädit ulos kalasta ja sitten ne mädit putsataan harson päällä joka levitetään astialle löyhästi. Sen jälkeen mätiin laitetaan sipulia riippuu tietysti kuinka paljon mätiä on mutta sellanen yksi sipuli 400grammaa kohden. Ja hienoa merisuolaa pitää olla reippaasti, makua pitää vähän tarkistella.   Jääkaappiin yöksi sipuleineen päivineen ja seuraavanapäivänä suola on imeytynyt hyvin.


Jälkiuunileipä ja mätiä sekä oikeaa voita <3 

Siianmäti
Siinä sitä nyt on monta kipollista.. 


Vaaaan...Juuei minusta ole kirjottelemaan mitään mädinteko ohjeita minä haluan puhua just siitä mitä mieleen tulee.. Eikös ne kaikki etsi itseään joskus, niin kävi tämänkin blogin kanssa minä tulen postailemaan teille ihan mitä sattuu satunnaisessa järjestyksessä ja sillä selvä.  Mutta laitan teille silti pari kivaa mäti kuvaa :D  Enkä lupaa seuraavaa aihetta koska jos sanon että rakkaat lukijat huomenna kerron teille linnunpöntön rakennuksesta luultavasti tempasen teille uuden käsilaukun kuvan nähtäville ja jauhan siitä viisi sivua..

 Happy endin(kö)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti