lauantai 3. elokuuta 2013

Loma sinua odotan

                                         
16 päivää ja sitten sitä lähdetään taas palmujen ääreen ja auringon alle. Katsotaan miten matkalaisten käy viimeksi pommit lenteli kun meinattiin lähtä Cairoon katsomaan pyramideja. Lentelee ne nytkin siellä mutta me tytöt lähdetään silti reissuun. Niin kauan kun UM luotsaa turistikohteet turvallisiksi on turha repiä ressiä. Lomaan lähtiessä asenne ratkaisee. Ja jos on valmiiksi naama norsun *tulla niin lomahan on jo valmiiksi pilalla.

Viimeksi jos olette lukeneet upean snorklausreissuni ynnämuuta oli hauskaa. Tällä retkellä minä taatusti sukellan laitteilla. Olen päättänyt niin.

"Pieni koulutus Englanniksi YesYes If you see shark, swim and get awesome panic in the water. "

Viimeksi huristeltiin pitkin Saharaa mönkkäreillä ja lounastettiin vuoristossa, oli kyllä huikeeta. Ja meno oli aivan päätöntä ja hulvatonta. Nauroin koko loman maha kipeenä.

Tästä lomasta Soikhiopää tehdään vähintään yhtä mahtava!

Olimme viimeksi Sharm El Sheikissä ja tällä kertaa huristelemme Hurgadaan joka on isompi mesta kun se on kaupunki. Eli siellä on kauppoja = minä kauppoja = shoppailua = matkalaukku turvonneena kotia.

Jo alku on lupaava sillä huhtikuussa kun kävimme Kanarialla oh boys mun muuten pitää kertoa teille siitä reissusta joskus ette ikinä usko minkälainen retki se oli :)) niin enivei hajottivat perkeleet mun matkalaukun kentällä. Tein reklamaation koska olivat tonkineet mun laukun ja olin silittänyt viimosen päälle kaiken ja olivat heitelleet ulkokengät pusseista vaatteille ja osa mennyt sotkuiseksi. Sain hyvitykseksi 40 euroa taxfree shoppiin ( Hyvä Finnair ) pesula kuluista sekä nyt menen ennen reissua lunastamaan itselleni uutta matkalaukkua kun saan tuon ison rohjon vietyä sinne näytille että paskanahan se on!

Eli tuhlaan tietysti ensimmäisenä  kentällä nuo rahat jotka sain. Minulla on haaveena sellainen ihana uusi tuoksu jonka meinaan haalia itselleni. Ja tietysti se on hurjan kallis joten tuo 40 euroa on kiva pesämuna sen ostoon Kiitos Finnair vaikka vika olikin teidän :)

Oon jo pikkuhiljaa roudaillut kamoja rekkiin että mitkä mahdollisesti lähtee mun mukaan. Tosin olkoot se teistä suppeeta tai ei mutta en tykkää käyttää samoja kuteita vuodesta toiseen ja reissusta toiseen, siksi pitää aina tilata pari leninkiä mukaan. Ja niinhän siinä kävi että erehdyin ne taas tilaamaan.

Egyptissä on törkeen kuuma tällä hetkellä joten taidan ottaa pikku rusketuksen pintaan ennen lähtöä ettei sitten kärähdä siellä.

No myöhemmin matkakuvia taas voisin kertoa ensi kerralla Kanarian lomasta..


" Sienestys, marjastus ja metsä ovat terapiaa"

Onko parempaa kuin metsä tai järvi, ei varmaankaan... Vaikka shoppailua ja kaupunkeja rakastankin.
Kävin terapiassa eli marjojen keruussa ja teen siitä herkullisen smoothien ennen yövuoroon lähtöä. Kerron myös herkullisen reseptin. Huomenna keittelen loput saaliista mehuksi ja teen alkoholitonta poreilevaa senkin reseptin saatte huomenna. Mustaviinimarjoista tulee ihan mieletön poreileva herkkujuoma juhliin. Toki sitä voi terästää mutta minä pidän alkoholittomasta versiosta :O)Siinä ihanaa saalista kuvan kera :)

Nyt Smoothie ohje taas joka vie kielen mennessään. Minä aina keksin näitä uusia ohjeita ja kirjoittelen ruusu-vihkoon ylös :)
Marjat kannuun.. Itse muuten suosin lasista kannua blenderissä.
Osa Smoothie marjoista on aina hyvä olla jäisiä että juomasta tulee ihanan kylmä. Jos siihen pistäisi kovasti jäämurskaa se laimenisi ikävästi. Tosin monesti teen marjoista marjamurskaa ja pakastan sitä.

Ja tässä herkullinen vitamiini pommi:

Tuoreita mustaviini marjoja n 1.5dl
Iso pesty mustaviinimarja pensaan lehti ( Lehdessä on älyttömän paljon C-vitamiinia ja se tuo hyvää makua)
Jäisiä mansikoita semmonen 8kpl
Jäisiä vadelmia reipas 0.5dl
Lusikallinen tyrnihilloa
Luomu luonnonjugurttia reipas 2dl
Luomu juoksevaa hunajaa IIIISO reipas loraus
Ja sekaisin. Kannattaa siivilöidä smoothie lopuksi laseihin.

Tuossa mustaviinimarjassa on oikea vitamiini pommi kun siinä on aika paljon B ja- C vitamiinia ja Flavonoideja. Tuoreeltaan varsinkin ja tuo lehti joka on super C vitamiini lisä :) Ja jos on anemiaa niin tämä on hyvä smoothie sellaiselle..

Kippis, minä nautin nyt tämän pistän lenkkiasun päälle ja lenkin kautta yöksi töihin.

Hyvää viikonlopun jatkoa kaikille, nauttikaa vielä keleistä koska tänään on yks parhaista grillauskeleistä.

Xo Xo Spiguli :)
1 kommentti: