keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Pulled Pork

MMoi...




Punahilkan punainen viitta ylläni voisin syödä suden, 
ampua metsänvarijan,
heittää isoäidin pihalle, asettua vuoteeseen
ja nukkua.
Mutta satuahan se kuitenkin olisi.


Kaksi viikkoa kotona sairaslomalla. Ja jatkuu vain. Onneksi huomenna pääsen hoitoon. Olo alkaa olla tukala. 

Ihana kevät on saapumassa. Tästä tulee kaikkien aikojen huisin kevät ja kesä mikäli tästä nyt kuntoon mahdollisimman pian päästään. Ja päästänhän sitä. Pienikin maasta ponnistaa..

Olemme soikhiopään kanssa tehneet uusia reissusuunnitelmia, pian sitä taas palmujen alla köllötellään. Mutta sitä ennen on muutama muu kiva retki tulossa. Eniten odotan että pääsen testaamaan uusia urheiluvermeitä jotka olen hankkinut. 

" Kuinka urheilua kaipaakaan silloin kun sitä ei ole mahdollista harrastaa"



Lupasin eilen teille sen Pulled Porkin ohjeen Spigulin tyyliin ja tänään sitten se tähän lätkähtää.Muistakaa että jos poikkeatte ohjeista se ei ole Pulled Porkkia Spigulin tyyliin vaan ihan jotain muuta :D


Ohjeet on aika helpot:

Spigulin tyyliin Pulled Pork (Eikä sitten poiketa ohjeista kutaleet :)

Tarvitset:Paistopussin ison mielellään, 35x43cm pussia käytän itse on hyvä vara kilkata pussi kiinni.Tarvitset myös mielellään uuni vuoan. 


Pulled Pork
- Possun lapaa tai kassleria (possun lapa on parempi minusta)
- Lihalientä n. 6dl ( itse käytän monesti keitoista pakastettuja liemiä mutta saat hyvän liemen n. 4kpl lihaliemikuutioita ja vettä.
                                                 

Pistä possu pussiin ja täytä lihaliemellä niin että liha melkein peittyy. 
                          


Mausta:

- Puolikas appelsiinin mehu puristettuna
- Mustapippuria n.1 rkl.
- Suolaa n. 1-2rkl.
- Paprikajauhetta 1rkl
- Kokonainen iso valkosipuli pilkottuna
- Tomaattipyrettä veteen sekoitettuna 3rkl
- Fariini sokeria 1rkl
                   


Sulje pussi sekoittele varovasti ja pistä uuniin.

              


Anna possun olla uunissa 30min 175¤

Jonka jälkeen lasket lämpöä 120¤ ja annat olla uunissa 5.5h.
                               


Tämän jälkeen ota possu uunista laske paistonesteet pois mutta jätä noin dl lihaa varten.( Helpoiten nesteen saa pois kun nippasee saksilla paistopussin kulmasta lavuarin alla ja antaa valua pois ellei ota talteen nesteitä)
                                 
Revi liha irti luusta ja erottele läskistä. 
                          
                       

                        


- Lisää BBq kastiketta (Santa Marian original on parasta) n. 1-2dl sekoita, maista suola ja bbq kastikkeen voimakkuus. 
Tämän jälkeen uuniin vuoassa vielä koko possu 30min 120¤, suosittelen laittamaan foliota päälle.

                       




 Ja siinähän sitä alkaa olemaan.. 

Dinner is ready.






Nopeat ja helpot uuniperunat tulee mukaan 
                      


Näin:

-Oman maun mukaan perunoita, minä laitoin 10kpl yeisperunaa
Lohkotaan
Pellille 
- Voin makuista rypsiöljyä n 2rkl
- Paprikajauhetta 2rkl
- Suolaa 1rkl
- Persilijaa 2rkl
- Chili seosta 1tl
Sekä 2rkl Golden Star perunakuorrutetta Sipuli & Ruohosipuli.
Uuniin 200¤ 20min -> lisään öljyä tilkan ja irrottelen perunat takaisin uuniin 200¤ 10min. 


Että semmoista.. 
Kokkailemaan siitä väki tää oli aika hyvää.

EI mulla nyt muuta moikkis... 

Xo Xo Spiguli :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti