Ruokaa possusta

Pulled Pork


Possun lapaa tai kassleria (possun lapa on parempi minusta)
Lihalientä n. 6dl ( itse käytän monesti keitoista pakastettuja liemiä mutta saat hyvän liemen n. 4kpl lihaliemikuutioita ja vettä.
                                               

Pistä possu pussiin ja täytä lihaliemellä niin että liha melkein peittyy. 
                          


Mausta:

Puolikas appelsiinin mehu puristettuna
Mustapippuria n.1 rkl.
Suolaa n. 1-2rkl.
- Paprikajauhetta 1rkl
- Kokonainen iso valkosipuli pilkottuna
- Tomaattipyrettä veteen sekoitettuna 3rkl
- Fariini sokeria 1rkl
                   


Sulje pussi sekoittele varovasti ja pistä uuniin.

              


Anna possun olla uunissa 30min 175¤

Jonka jälkeen lasket lämpöä 120¤ ja annat olla uunissa 5.5h.
                               


Tämän jälkeen ota possu uunista laske paistonesteet pois mutta jätä noin dl lihaa varten.( Helpoiten nesteen saa pois kun nippasee saksilla paistopussin kulmasta lavuarin alla ja antaa valua pois ellei ota talteen nesteitä)
                                 
Revi liha irti luusta ja erottele läskistä. 
                          
                       

                        


- Lisää BBq kastiketta (Santa Marian original on parasta) n. 1-2dl sekoita, maista suola ja bbq kastikkeen voimakkuus. 
Tämän jälkeen uuniin vuoassa vielä koko possu 30min 120¤, suosittelen laittamaan foliota päälle.

                       




 Ja siinähän sitä alkaa olemaan.. 

Dinner is ready.





Nopeat ja helpot uuniperunat tulee mukaan 
                      


Näin:

-Oman maun mukaan perunoita, minä laitoin 10kpl yeisperunaa
Lohkotaan
Pellille 
- Voin makuista rypsiöljyä n 2rkl
- Paprikajauhetta 2rkl
- Suolaa 1rkl
- Persilijaa 2rkl
- Chili seosta 1tl
Sekä 2rkl Golden Star perunakuorrutetta Sipuli & Ruohosipuli.
Uuniin 200¤ 20min -> lisään öljyä tilkan ja irrottelen perunat takaisin uuniin 200¤ 10min. 


Että semmoista.. 
Kokkailemaan siitä väki tää oli aika hyvää.

EI mulla nyt muuta moikkis... 

Xo Xo Spiguli :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti